Amarildo Belshi

B-Scan (ekografi e syrit)

 

 

B-SCAN (ekografia e syrit )

B-scan  eshte I domosdoshem ne ato raste kur vizualizimi i drejtperdrejte i strukturave  intraoculare eshte e veshtire  apo e pamundur . Por ka edhe  raste kur Eko -ja perdoret per qellime diagnostike edhe pse patologjia eshte teknikisht e dukshme .

B-SCAN  ultrasonografia e syrit  perdor nje frekuence te larte e cila trasmetohet nga aparati me ane te nje sonde ne sy .Vala godet strukturat intraoculare dhe me pas ato reflektohen mbrapsht dhe konvertohen ne nje sinjal elektrik .Sinjali rindertohet si nje imazh ne monitor i cili perdoret me pas per te bere nje vleresim dinamik te syrit.Ajo jep nje imazh te strukturave te syrit ne menyre te qarte si  lentja ,vitreos ,retina ,nervi , choroid ,sclera .

 

A-SCAN -BIOMETRIA

Eshte nje aparat i cili perdoret per te identifikuar indet normale dhe jonormale te syrit ,si edhe per matur gjatesine e syrit nga kornea  tek retina Procedua e A-SCAN eshte pa dhimbje ,nje teknike joinvazive e cila kryhet ne kabinetin e doktorit . Nje anestetik ne forme pikash  administrohet ne sy  perpara procedures  me pas sonda me ultratinguj prek siperfaqen e korneas .Kombinuar me vlera te ardhura nga burime te tjera percaktohet numri i lentes artificiale  e cila perdoret gjate operacionit te kataraktit .

 

KLINIKA E SYRIT Lomed

është e përkushtuar në shërimin tuaj të plotë, në përmirësimin e të parit dhe kualitetit të jetës, përmes shërbimit cilësor, ekipit profesional dhe teknologjisë më të re botërore.

Rr. Bardhyl, prane Spitalit Nene Tereza

Kontakt